Üdvözöljük aLEAF ACADEMY-n

A LEAF Academy egy nemzetközi bentlakásos középiskola,
amely 4 és 2 éves tanulmányi programot kínál Pozsonyban, Szlovákiában.

A küldetésünk a világszínvonalú oktatás biztosítása, az elsősorban középeurópai régióból érkező 14-19 éves korú aktív diákok számára, tekintet nélkül a szociális és anyagi hátterükre.

Szeretnél inspiráló közösségünk részévé válni? 2018 március 7-ig nyújthatod be jelentkezésed.

MIT TANÍTUNK ÉS HOGYAN?

Az egyedi tanulmányi programunk összekapcsolja az akadémiai eljárásokat, amelyek előkészítik a diákokat a nemzetközileg elismert AP International Diploma vagy AP Capstone Diploma megszerzésére, a LEAF Academy azon tanfolyamaival, amelyek a vezetői képességek, értékek és jellemfejlesztésére összpontosítanak.

A tanulmányi program minden részét agyakorlatisá köti össze: a diákok átélik a tanultak gyakorlati érvényesülését,az üzleti -és nem kormányzati partnereink projektjeiben való részvétellel.

Vállalkozásvezetés programja

Létező problémák megoldásának, az empirikus tanulásnak, az esettanulmányoknak és a szimulációknak a kombinálásával, ez a program segítséget nyújt a problémafeltárás megtanulásában, a problémák lehetősséggé alakításában, majdpedig abban, hogy ezek köré egy projektet indíts vagy egy vállalkozást építs. Nem csak játszani fogod, hogy vállalkozó vagy, hanem valóban azzá is válsz!

Jellemfejlesztési program

A jellemfejlesztés, alapját képezi a LEAF Academy teljes akadémiai és iskolán kívüli erőfeszítéseinek. A diákok szorosan együttműködnek tapasztalt felnőttekkel, beleértve a tanáraikat, tanácsadóikat, a szálláshelyi nevelőiket és coachokat, akik segítik őket az önmegismerés útján.

STEM (Tudomány, technológia, mérnöki ismeretek és matematika)

A kritikus gondolkodásmód, problémamegoldás és kutatás a STEM interdiszciplináris programunk alapelemei. Például a matematikai tanfolyamaink biztosítják a diákok számára az eszközöket és képességeket, amelyek lehetővé teszik, hogy elemezzék, modellezzék és megértsék a világot, amelyben élünk.

Középeurópai tanulmányok

A középeurópai tanulmányok programja egy multidiszciplináris program, amely arra ösztönzi a diákokat, hogy gondolkodjanak Közép-Európa eszméjének a fejlesztéséről, annak a meghatározásáról és a vele való kapcsolatról. A kritikus gondolkodásmód, kreativitás és a gondolataink érthető kifejezése alapvető képességek, amelyek minden jövőbeli életpályához és karrierhez szükségesek lesznek.

VÁLJATOK A KÖZÖSSÉGÜNK RÉSZÉVÉ

Bentlakásos iskola vagyunk, mivel meggyőződésünk, hogy az együtt lakás és a közös tanulás, a különböző háttérrel rendelkező, különböző országokól származó és ezáltál különböző kultúrákat képviselő diákokkal, számos lehetőséget kínál a fejlődéshez. A diákokat ezen az úton az iskola teljes személyzete segíti, akik biztosítják, hogy az iskolán kívül töltött idő is érdekes és biztonságos legyen, valamint támogassa a diákok fejlődését. A közösséget: olyan emberek képezik, akik ételt hoznak, ha beteg vagy, átveszik a hátizsákodat, ha már nem bírsz tovább menni a túrán vagy abbahagyják a tanulást csak azért, hogy az éjszaka közepén elbeszélgessenek veled, ha problémáid vannak. Ha néhány dolog nem is jön össze, végső soron egy család vagyunk. Nem a vér, hanem a tapasztalataink kötnek össze minket.

A közösséget: olyan emberek képezik, akik ételt hoznak, ha beteg vagy, átveszik a hátizsákodat, ha már nem bírsz tovább menni a túrán vagy abbahagyják a tanulást csak azért, hogy az éjszaka közepén elbeszélgessenek veled, ha problémáid vannak. Ha néhány dolog nem is jön össze, végső soron egy család vagyunk. Nem a vér, hanem a tapasztalataink kötnek össze minket.

Jasna Cifrová (18), diák Szlovákiából

MEGENGEDHETEM MAGAMNAK A TANULMÁNYOKAT EBBEN AZ ISKOLÁBAN?

Mindenki megengedheti magának, hogy a LEAF Academy-n tanuljon! Azt szeretnénk, hogy a LEAF Academy elérhető legyen a tehetséges diákok számára, tekintet nélkül a szociális és anyagi hátterükre. Széleskörű ösztöndíj-programunk van és az anyagilag hátrányos helyzetben lévő családoka teljes tandíj 98%-át fedező ösztöndíjban részesülhetnek.

A LEAF Academy-n a jelentkező tandíj-fizetési képessége NEM képezi a felvételi döntés részét.

Ami számit az a jelentkezésed és egyszerűen – te.

NEKEM VALÓ EZ AZ ISKOLA?

  • 14 -17 éves vagyok
  • Szívesen tanulok új dolgokat
  • Nagyon aktív vagyok és szánok időt a hobbijaimra
  • Szeretek segíteni másoknak.
  • Középiskolát keresek
  • A környezetem jobbá tételének érdekében gyakran kezdeményező vagyok
  • Hasonlóan gondolkodó emberek közösségét keresem
  • Szukam podobnie myślących społeczności ludzi

Ha ezekről magadra ismertél, a LEAF Academy a legnagyobb valószínűséggel kiváló hely lesz a benned rejlő potenciál kiaknázására.